| СП: Србија побиједила Русију |
| Спорт |
| среда, 01 септембар 2010 11:12 |
|
Нико није рекао да ће пут до медаље бити лак, то најбоље знају српски ватерполисти који су у другом колу Европског првенства у Загребу поражени од Мађара. Само једна лоша четвртина, само мали пад концентрације је био довољан таквим играчима какве има Мађарска да убЈедљиво савладају Србију. Селекција Србије је поновила неке грешке из првог меча са Грчком, прИЈе свега лошу реализацију са играчем више и то је луксуз који им се на овом мечу обио о главу. Слаб дан српских "делфина" на шампоионату мора да се заборави, Удовичићеве изабранике чека нови изазов, репрезентација Русије. Некадашња ватерполо велесила данас је само блиједа сјенка некадашње екипе. Руси су до сада пружили очајне игре на шампионату, изгубивши у прва два кола од екипа Македоније и Њемачке. Занимљиво је да је "зборнаја" оба меча изгубила са по голом разлике. И на овој утакмици Србија носи бреме фаворита, а "рањени" Руси могу да се покажу као веома незгодан противник. Због тога су сви у српском табору увјерени да ће у сљедећем мечу приказати много бољу игру него против Мађара. "Није ово било за нас карактеристично али једноставно нисмо успјевали да постигнемо гол када се меч преламао. Мађари су то искористили и заслужено побиједили. Рекао сам и раније да резултати у овој фази могу да буду исправљени у наставку такмичења и сигуран сам да ми то можемо да урадимо", рекао је селектор Дејан Удовичић. Капитен репрезентације Вања Удовичић је свесан да је лоша реализација са играчем више скупо коштала његове саиграче. "Рекао сам и послије првог меча са Грчком да ако реализација играча више не буде добра не можемо да се надамо успјеху. Изгубили смо није страшно и надам се да ћемо имати снаге да се подигнемо", рекао је Удовичић. Екипа Русије са друге стране, и поред пораза од Њемачке, приказала је бољу игру него у првом колу против Македонаца. "Зборнаја" полако улази у форму, а против српских "делфина" спремни су да докажу свима зашто су некад били ватерполо велесила. Удовичићеви момци су екипа за велика дела, то су доказали небројено пута до сада. Нико не сумња да ће бити најбољи када је најпотребније, а против Руса ће бити итекако потребно. |

Послије пораза у другом колу Европског првенству у Загребу, српски ватерполисти играју важан меч против Русије. Удовичићеви изабраници спремни да докажу да је пораз од Мађара био само лош дан на турниру.Меч почео у 10 часова.